Terrecotte Europe specialize in providing highly qualitative handmade terracotta wall and floor tiling, building materials for renovation and restoration and pottery from a selective number of Italian and Spanish producers, who have a long history of producing outstanding handmade terracotta. Being a natural material, terracotta and its wonderfully charming look creates joyful living and is available in various colours and finishes to suit your taste. We happily invite consumers, architects and designers to enjoy our products in their designs. We are dedicated to contributing to the architectural and designing process by presentation of designs, applications, samples and information on installation and maintenance of our products. All our products meet the required standards. Terrecotte Europe - Naturally dedicated

BEZOEK AAN DEALER KWEKERIJ G. MEIJER, HEILOO

15 september 2018

Voor de najaarsbeplanting van uw tuin heeft u bij Kwekerij G. Meijer aan de Westerweg 53a in Heiloo aan rozen, heesters, klimplanten, bomen en coniferen een overvloed aan keuze, te oordelen naar ons bezoek van gisteren! Gelegen aan het Heilooërbos is een bezoek aan Meijer’s kwekerij met haar diversiteit aan winterharde vaste planten een waarlijke ontdekkingsreis door de natuur. Ook vindt u bij Meijer een selectie van tropische planten, siergrassen, bamboe, klassieke rozen, klimrozen, heesterrozen en Engelse rozen en een grote verscheidenheid aan winterharde vaste planten. 

Druk doende met klanten die Kwekerij G. Meijer op deze mooie ochtend in september bezoeken, deelt Geert Meijer desondanks zijn verhaal met ons. Er zijn al heel wat jaren verstreken, zegt hij, toen zijn vader zijn kleine kwekerij begon. De planten labelend met kartonnen kaartjes zoals men vroeger deed en het met potlood noteren van betalingen met contant geld (er bestonden toen nog geen elektronische kassa’s of zelfs ballpoints!); het lijkt Geert eeuwen geleden dat hij en zijn broer Mark, als jonge jongens, hun vader met de werkzaamheden hielpen. De passie van hun vader geërfd hebbende, voltooiden Geert en Mark met succes hun landbouwopleiding en, in de jaren voorafgaand aan hun 50-jarig jubileum in 2016, transformeerden zij de kwekerij naar moderne maatstaven. Hun vader’s traditionele manier van het bedienen van klanten is echter niet veranderd; Geert is er trots op te kunnen zeggen dat zijn kwekerij nog nooit een ontevreden klant heeft gekend omdat elke plant die niet aan de verwachtingen voldoet, zonder omwegen wordt vervangen. 

Al het natuurschoon op Meijer's terrein komt van eigen kweek. Met meer dan 50 jaar ervaring zijn de medewerkers van Meijer u voor beplantingsadviezen graag van dienst. Voor meer kleur in de wintertuin noemt Geert bijvoorbeeld prachtig ogende combinaties van bamboe of siergrassen zoals Pampasgras (Cortaderia) gecombineerd met in de winter bloeiende vaste planten zoals de paarsbloeiende Maagdenpalm (Vinca Minor), de lieflijk en in verschillende kleurtinten bloeiende Kerstroos (Helleborus) of de violetblauw bloeiende Bieslelie (Sisyrinchium angustifolium). Zowel in de border als in een van de handgemaakte potten uit hun collectie van Italiaanse vorstbestendig aardewerk, volgens Geert mooie combinaties voor wintertuin en terras.

Voor beplanting van de potten met tropische planten beveelt Geert overwintering in een serre aan. Als onderbeplanting zijn het geel, oranje en rood bloeiend Bloemriet (Canna Indica) en het meerkleurig Mexicaans madeliefje (Erigeron Karvinskianus) mooie aanvullingen.

Een bezoek aan Meijer’s kwekerij is als een wandeling door een park. Beplant met allerhande soorten bomen en struiken, platanen, bamboe en siergrassen en kleurrijk ingericht met een uitbundig bloeiende collectie vaste planten, rozen, fruitbomen en prachtig handgemaakte terracotta uit Toscane, een grootse kwekerij!

Visit Meijer's website